“Bij Iris” is een gastouderopvang voor ouders die op zoek zijn naar een warme huiselijke omgeving voor hun kind. Door de kleinschalige opzet van maximaal 4 kinderen per dag in de leeftijd van 1 tot 4 jaar krijgt ieder kind de aandacht die het nodig heeft.

Na bijna 10 jaar als pedagogisch medewerkster te hebben gewerkt wil ik de ervaring die ik daarbij heb opgedaan inzetten en vormgeven in mijn nieuwe initiatief in een kleinschalige warme huiselijke kinderopvang. Hierbij put ik uit de ervaringen van mijn antroposofische opvoeding, mijn ervaringen als heilpedagogisch medewerkster en als moeder. Deze ervaringen hebben mijn visie op de zorg en opvoeding van het jonge kind gevormd.

Als moeder heb ik gemerkt dat het best moeilijk is om tussen alle mogelijkheden en vormen van opvang het beste te vinden voor je kind. Visie, kwaliteit, prijs en bereikbaarheid staan centraal. Deze zoektocht heeft me doen besluiten om, “Bij Iris”, te starten als gastouder.

“Bij Iris” is een plek waar ieder kind in rust en eigen tempo op mag groeien. Als moeder van 2 dochters weet ik als geen ander dat ritme en regelmaat positieve invloed heeft op de gezondheid en ontwikkeling van een kind. Spelen, slapen en eten doen we dan ook op vaste tijden. We hebben een heerlijk speelhuisje waar de kinderen in kunnen koken, wassen, strijken, winkeltje spelen en zelf met lappen een tent maken. Voor de echte bouwers hebben we allerlei houten blokken om hoge torens mee te bouwen. Dieren, auto’s en een heus treinspoor om een reis mee te maken. Ook hebben we een tuin met een prachtig houten speelhuisje en een zandbak. Er is genoeg te beleven in de tuin. Zandkastelen bouwen en zandtaarten bakken gebeurt hier bijna elke dag. De bloeiende planten en bloemen zijn om van te snoepen. In onze tuin kunnen de kinderen zelf rijpe bosaardbeitjes, frambozen en bramen plukken. Helpende handjes bij het planten van de zaadjes, gieteren en verzorgen zijn van harte welkom. Iedere dag gaan we op pad met de bakfiets, wandelwagen of met de benenwagen. Ook als het regent trekken we onze kaplaarzen aan en gaan we naar buiten. Dansen in de regenplassen onder Iris haar paraplu.

“Bij Iris” worden er grotendeels biologische boterhammetjes en fruithapjes gegeten. Af en toe bakken we zelf broodjes of lekkere koekjes voor thuis.